SÅDAN KAN I SOM MEDLEM BRUGE BILKARRIERE.DK

Bilbranchen har udviklet kampagnen Bilkarriere.dk. Kampagnen skal fremme interessen for branchens jobmuligheder hos dygtige unge og bidrage til, at branchen kan tiltrække de mest kvalificerede medarbejdere til fremtiden.

Kampagnen består af en række forskellige elementer med websitet Bilkarriere.dk som midtpunkt. Her kan der læses om branchens forskellige uddannelsesmuligheder og karriereveje, og medlemsvirksomhederne kan henvise hertil, når interesserede har spørgsmål til branchens mange muligheder.

På websitet optræder også nogle af de dygtige unge profiler i branchen, og de vil være centrale for kampagnen på Facebook og andre sociale medier.

Som medlem af Bilbranchen kan I få glæde af kampagnen på flere måder, når I skal rekruttere nye medarbejdere.

Rekrutteringspakker

Sådan får I fat i jeres næste lærling eller elev

Der er rift om de dygtige unge på arbejdsmarkedet, og det kræver en særlig indsats, hvis I skal fremstå attraktive og relevante overfor jer næste mekanikerlærling, handelselev, kontorelev eller karrosserilærling. Vi har derfor udviklet nogle nye ”pakker”, der kan hjælpe jer godt fra start, når I skal rekruttere jeres næste lærling eller elev.

De nye rekrutteringspakker er en del af Bilbranchens generelle kampagne ”Bilkarriere”, der siden 2015 har skabt positiv opmærksom om vores branche over for unge mellem 15 og 28 år. Alt sammen med fokus på at gøre branchen og jeres virksomhed synlig og attraktiv over for de unge.

Vi har udviklet tre forskellige rekrutteringspakker, så der er en pakke, der matcher lige præcis jeres behov.

1.Standardpakken
Standardpakken indeholder en mini-guide med tips og vejledning til det gode jobopslag, gratis jobopslag på Elevplads.dk og hjælp til at målrette jeres annoncering på Facebook i lokalområdet.

2.Premiumpakken
Premiumpakken indeholder, udover elementerne i standardpakken, yderligere fremhævninger på Elevplads.dk samt yderligere boost på Facebook, hvilket vil øge jeres synlighed.

3.Premium+ pakken
Premium+ pakken indeholder, udover elementerne i premiumpakken, en videoannonce på 45 sekunder, hvor vi kommer ud og besøger jer for at lave optagelser fra jeres virksomhed, som I kan bruge i jeres annoncering. Dette er en god mulighed for at vise hverdagen, arbejdsopgaverne og  miljøet i jeres virksomhed.

STANDARD

One-pager: "Det gode jobopslag''
Standardannonce på Elevplads.dk
Lokal boost af annonce på Facebook

Gratis

PREMIUM

One-pager: "Det gode jobopslag''
Annonce på Elevplads.dk inkl. fremhævninger
Annonce på Facebook med yderligere boost

Pris: 5.000 kr.

PREMIUM+

One-pager: "Det gode jobopslag''
Annonce på Elevplads.dk inkl. fremhævninger
Annonce på Facebook med yderligere boost
Videoannonce - 45 sekunder

Pris: 15.000 kr.

Guide til det gode jobopslag

Gør jer attraktive på de digitale platforme

Baseret på en analyse fra 2019 om unges valg af elevplads, har vi kigget nærmere på, hvilke forhold og værdier, de unge især kigger efter, når de søger en lærlinge- eller elevplads. Det er nyttig viden for jer, når I skal udarbejde jeres næste jobopslag.

Download guide

Facebookguide

Brug de sociale medier til at finde jeres næste medarbejder

Del historier fra jeres hverdag

Vi forsøger hele tiden at skabe opmærksomhed om branchen for at udbrede kendskabet til den og dens muligheder – på de sociale medier. I kan gøre det samme. Vi giver nu Bilbranchens medlemmer en ekstra mulighed, ganske gratis, for at nå ud til jeres næste elev eller lærling via Facebook. I kan få jeres virksomhed brandet med historier fra jeres hverdag og komme et skridt tættere på at få fat i de mest kvalificerede medarbejdere i fremtiden.

I forbindelse med kampagnen Bilkarriere.dk har vi oprettet en Facebookside, hvor I kan byde ind med historier fra jeres virksomhed. I guiden herunder kan I læse, hvordan I kommer videre.

Download guide

Jobportal

Jobportalen

I kan som medlem af Bilbranchen kvit og frit lægge stillingsopslag op på jobportalen på Bilkarriere.dk. Opslagene bliver set af alle de unge, kampagnen er i kontakt med. Jeres virksomhed bliver automatisk oprettet med en profil på jobportalen. Alle profiler har som udgangspunkt kampagnelogoet for Bilkarriere som profilbillede, men opdateres løbende med virksomhedens eget logo.

Gå til jobportalen

Indryk annonce

Når I indrykker en annonce på jobportalen, vil den efterfølgende blive sendt til godkendelse. Her ses jeres annonce igennem, og der tjekkes op på, at I er medlem af Bilbranchen. I kan gøre jeres annonce mere visuel ved at uploade et coverbillede i formatet: 1140x450px. Det er vigtigt at I angiver en kontaktperson på annoncen, da vedkommende efterfølgende vil modtage en mail med link til visning og redigering af annoncen.

Har I spørgsmål?

Har I spørgsmål til brugen af jobportalen eller brug for hjælp til rettelser, kan I kontakte vores support på mail: support@cyjobapi.com.

Grafiske elementer

Logo

I kan bruge kampagnens navn og logo på eksempelvis virksomhedens hjemmeside, Facebook-profil eller Linkedin-profil. Derved har I mulighed for at knytte jeres konkrete fortællinger eller stillingsopslag op på en større fortælling om den spændende branche, virksomheden er en del af.

Logo - Bilkarriere
Brochure

Som medlem af Bilbranchen kan I bestille lige så mange foldere, I har brug for til at skaffe nye talenter til jeres virksomhed.

Brochure - Bilkarriere
Roll ups

Som medlem af Bilbranchen kan I låne en roll up, som I kan have stående i jeres virksomhed, tage med på messe, eller til andre aktiviteter, hvor I møder nye kandidater, der kan arbejde i jeres virksomhed.

SKOLEKIT – LASTVOGNSMEKANIKER

En af de uddannelser, hvor vi som branche er mest udfordret på tiltrækningen, er lastvognsmekanikeruddannelsen. Den er ligesom mange andre erhvervsuddannelser udfordret af et meget lavt kendskab blandt de unge. Derfor har vi besluttet at sætte ekstra fokus på netop dén uddannelse.

Det gør vi igennem en lang række forskellige aktiviteter på digitale og sociale medier, hvor vi når ud til de unge mellem 15 -25 år med film, særlige budskaber m.m. Derudover har vi efter dialog med vores medlemmer inden for lastbilbranchen udviklet et helt specielt ”skolekit”, som branchens virksomheder kan bruge i forbindelse med besøg af skoleklasser på virksomheden, ved oplæg ude på skoler og ved uddannelsesmesser, hvor der er god mulighed for at udbrede kendskabet til lastvognsmekanikeruddannelsen.

Guide til afvikling af skolebesøg

I denne guide får I et overblik over, hvad skolekittet indeholder, og hvordan I som medlemsvirksomhed kan bruge de forskellige elementer i jeres dialog med potentielle lastvognslærlinge.

Download guide
PowerPoint til skolebesøg m.m.

Når I har valgt, hvem der skal stå for skolebesøget, vil Bilbranchens skolekit være til stor hjælp. Skolekittet består bl.a. af en PowerPoint-skabelon, som blot skal udfyldes med jeres egen fortælling og billeder.

PowerPoint-skabelon
Kahoot quiz til skolebesøg m.m.

Når I har valgt, hvem der skal stå for skolebesøget, vil Bilbranchens skolekit være til stor hjælp. Skolekittet består af bl.a. af en PowerPoint-skabelon, som ses herover, hvori denne quiz er integreret.

Gå til Kahoot Quiz

Bestil folder og roll-ups til skolebesøg m.m.

Vi håber, at kampagnen vil blive taget godt imod, og at alle Bilbranchens medlemmer vil hjælpe med at udbedre kendskabet til vores spændende branche og tiltrække flere dygtige unge.

Kontakt os

  Har du spørgsmål til kampagnen, brugen af materialerne eller ønsker du at bestille materialer, kan du tage kontakt her.

  Kontakt chefkonsulent
  Hanne Baunkjær, Bilbranchen
  (+45) 3377 4846
  (+45) 2099 8478 (Mobil)
  haba@di.dk