Handelsuddannelsen

Handelsuddannelsen med speciale i salg er en erhvervsuddannelse, hvor du lærer at arbejde med handel i forskellige sammenhænge, såvel nationalt som internationalt.  I salgsspecialet erhverver du også viden om et konkret brancheområde med tilhørende produkter.

Handelsassistent salg med brancheretningen auto er for dig, der er interesseret i handel og som drømmer om et job i bilbranchen. Uddannelsen er målrettet mod bilbranchens virksomheder som f.eks. bilforhandlere, butikker med autoreservedele m.m., hvor salg er en vigtig faktor.

Vil du arbejde med salg og kundekontakt i en bilforretning, er handelsuddannelsen med specialet salg i autobranchen et godt valg. I uddannelsesforløbet vil du bl.a. beskæftige dig med salg og markedsføring, prisberegning og tilbudsgivning. Du får også kendskab til branchens produkter og indblik i branchens leverandører.

I løbet af uddannelsen får du en række salgsorienterede fag som f.eks. personligt salg og salgsplanlægning. Via disse fag lærer du bl.a. om præsentations- og forhandlingsteknik samt planlægning, gennemførsel og afslutning af personlig kundeservice. Du bliver undervist i tilrettelæggelse og gennemførelse af markedsanalyser og brugen af markedsføringsplaner og -aktiviteter. Endelig får du også et indblik i internationalt salg.

Efter afsluttet uddannelse kan du bl.a. blive bilsælger, reservedelssælger, salgsekspedient, indkøber, afdelingsleder eller lignende. Du har også mulighed for at videreuddanne dig inden for økonomi, kommunikation og formidling eller international handel og markedsføring.

Fakta om uddannelsen

  • Varighed 3-4 år
  • Adgangskrav 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
  • Økonomi SU eller elevløn

Mere information og tilmelding

Du kan læse mere om uddannelsens indhold, opbygning og adgangskrav her.

Uddannelsen med speciale salg, brancheretning AUTO, udbydes på flere handelsskoler. Bl.a. i Aalborg, Lyngby og på Business College Syd, Mommark handelskostskole, hvor eleverne kommer fra bilvirksomheder i alle dele af landet.

Læs her, hvordan uddannelsen i Mommark foregår, og se, hvem du kan kontakte her.